Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Празник и в 61-ва Стрямска бригада

[post-views]
Празник и в 61-ва Стрямска бригада

Във войсковите райони Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада тържествено беше отбелязан празникът на Сухопътните войски – 19 ноември. В своето приветствие към личния състав командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов припомни славната Сливнишка епопея и пожела на военнослужещите да бъдат здрави, да носят същите воля и всеотдайност в сърцата си, за да бъдат достойни воини на 61-ва Стрямска механизиран бригада, Сухопътните войски и Българската армия.

Беше прочетен поздравителен адрес от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по повод на празника и заповеди за награждаване от  министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски. Бригаден генерал Маргарит Михайлов връчи награди на военнослужещите и цивилните служители от състава на бригадата, показали високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.

По повод на празника се проведе вътрешно първенство по волейбол. Всички отбори демонстрираха много добри спортно-технически умения и мотивация за победа. Титлата спечели тимът на самоходния артилерийски дивизион, втори в класирането стана отборът на щабен батальон, а трети завършиха представителите на 1-ви механизиран батальон. Слушатели от ВА „Г. С. Раковски” от специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада. Гостите присъстваха на брифинг, който включваше кратка историческа справка за бригадата, нейната структура, мисии и функции.

Най-ново

Единична публикация

Избрани