Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отиде си колежката ни Райна Ангелова

[post-views]
Отиде си колежката ни Райна Ангелова

Отиде се нашата колежка Райна Ангелова, която години наред водеше рубрика за лицата в Българската армия в някогашния „Военен отдел“ на вестник „Българска армия“.

Със своите перфекционизъм и висок професионализъм Рени остави в историята на военния вестник много статии и очерци за известни и не толкова известни личности в Българската армия. Перото й беше остро и винаги напипваше пулса на значими събития, хора и процеси в армията. Именно тя разви рубриката за лицата в БА и постави на първо място човека от строя и цивилния служител в системата на МО като водещи фактори за развитието на тенденциите в областта на отбраната и Въоръжените сили.

Не спираха дотук обаче творческите й търсения. Тя активно се включваше в отразяването на събития от ВМА и от други посоки във военното дело. Обучаваше и млади колеги, които навлизаха в дебрите на военната журналистика, някои от които по-късно заеха и ръководни постове във вестника и в МО. Със своята всеотдайност и неуморност Рени остави името си в редакционната ни история като човек, който винаги се бореше в името на истината и беше повече взискателна първо към себе си, а след това към другите. Бог да я прости, ще ни липсва много, а на близките й изказваме съболезнования от името на цялата ни редакция!

Най-ново

Единична публикация

Избрани