Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боби Михайлов хвърли исканата оставка

[post-views]
Боби Михайлов хвърли исканата оставка

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това обяви самият той след последното заседание на Изпълкома на футболния съюз. Очаква се негов постоянен заместник да бъде избран на конгрес, който да се проведе през 2024 г. Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София. Тогава се организира протест пред националния стадион „Васил Левски”, който завърши с безредици. Пред сградата на футболния съюз в Бояна пък имаше засилено полицейско присъствие. Органите на реда докараха и водно оръдие. Фенове обаче не се появиха.
Михаил Касабов ще е временният президент на БФС. Досега Касабов заемаше поста вицепрезидент на Българския футболен съюз. Той поема поста, след като другият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал. Именно Касабов наследи Михайлов и през 2019 г., когато легендарният вратар подаде за първи път оставка като президента на БФС.
Касабов ще бъде президент до провеждането на нов конгрес за избор на ново ръководство на българския футбол, който се очаква да бъде около 15 март 2024 г. Датата ще бъде обявена официално на 6 декември.

Най-ново

Единична публикация

Избрани