Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ очакват Израел да не атакува зоните в Газа, в които е обявил, че няма да се нанасят удари, заяви Белият дом

[post-views]
Китай ще понесе последствия, ако помогне на Русия да избегне ефекта от санкциите, заяви водещ американски съветник по националната сигурност

Съединените щати очакват Израел да избягва да атакува зони в Газа, които израелските власти са обозначили като „зони, в които няма да се нанасят удари“, заяви снощи Съветникът на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

„Те също така посочиха, че има зони, в които няма да се нанасят удари. И в тези зони ние очакваме Израел да спазва този ангажимент“, каза Съливан пред репортери в Белия дом.

Той добави, че САЩ ще продължат да оказват натиск за освобождаването на още заложници, държани от „Хамас“ в Газа. По думите на Съливан той е провел няколко телефонни разговора през уикенда относно развитието на обстановката в Газа, но „Хамас“ отказва да освободи цивилни жени.

Съливан каза още, че Вашингтон има „всички основания да смята“, че атаките срещу три кораба в Червено море през уикенда, „макар и да са били предприети от хусите в Йемен“, са били възможни „изцяло благодарение на подкрепата на Иран.“

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани