Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първенците: майор Ивелина Жекова

[post-views]
Първенците: майор Ивелина Жекова

В поредица от предавания по Военния телевизионен канал ви разказваме за първенците на випуските на военните училища у нас – за тяхната мотивация да изберат професията на военнослужещ, за развитието на тяхната кариера в Българската армия и бъдещото им израстване.

Във второто издание на поредицата Николай Чадаров и операторът Петър Георгиев ни срещат с първенеца на 135-и випуск на Националния военен университет от 2013 година. Майор Ивелина Жекова завършва специализация „Войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология“ и след девет години служба в Центъра за наблюдение и контрол на радиационната, химическа и биологическа обстановка сега вече е част от щаба на Съвместното командване на силите.

Вдъхновение за нея е дядо ѝ, който също е бил военнослужещ и който изпълнен с гордост присъства на нейната церемония по присвояване на първо офицерско звание. За Ивелина е истинска чест, че е част от армията в годините на трансформация и модернизация. Освен блестящ офицер тя се изявява достойно и на спортния терен. Има завоювани няколко медала от състезания по стрелба с пистолет.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Николай Чадаров

Най-ново

Единична публикация

Избрани