Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната

[post-views]
Одобрен е доклад за наличието на основен интерес във връзка с реализация на услуга за превоз на отбранителни продукти

Министерският съвет на Република България прие постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2023 г. С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 10 088 800 лв. за сметка на предвидените в чл. 1, ал. 5, т. 4.4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. за придобиване на боеприпаси и горива за бойна подготовка.

С друго правителствено постановление се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2023 г. за сметка на предвидените разходи в чл. 1, ал. 5, т. 4.3 в Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 25 208 000 лева, необходими за придобиване, модернизация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника, и за ремонт и изграждане на инфраструктура.

Осигуряват се също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 15 700 000 лв. за сметка на предвидените в чл. 1, ал. 5, т. 4.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. за съпътстващите разходи по придобиването нов тип боен самолет – 1-ви етап (транспорт, ДДС и мита).

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани