Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

44 години сред книгите на ВК – Пловдив

[post-views]
44 години сред книгите на ВК – Пловдив

На 1 ноември – Денят на народните будители, станаха 44 години, откакто Надя Петрова е на работа в библиотеката на Военния клуб в Пловдив. А в края на т.г. тя излиза в пенсия и ще се раздели с колегите и любимите си книги. Завършила е със златен медал образцовата гимназия „Лиляна Димитрова“ (сега „Свети Патриарх Евтимий“) в Пловдив, бакалавър е от Държавния библиотечен институт в София и магистър от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” – специалност „Българска филология”.

В продължение на 44 години посетителите и читателите в библиотеката бяха неизменно посрещани от усмивката на Надя. Тя беше водеща на всички чествания и тържества в концертната зала, работеше с военно-патриотичните съюзи, даваше приноса си в разпространението на в. „Българска армия” и други военни издания в гарнизона. Представяше  книги на изявени български творци, завоюва индивидуални награди в прегледите на художествената самодейност…

На 1 ноември 1979 г. е първият й работен ден като цивилен служител, но всъщност във Военния клуб тя е още от дете. Тук в театрални постановки е играл нейният баща полковник Петър Петров. От малка я привлича сцената и е участвала в спектакли като студентка. Но се е отказала да кандидатства в НАТФИЗ. И вероятно от решението й са загубили българският театър и българското кино, но е спечелил… Военният клуб в Пловдив.

Надя Петрова е удовлетворена, че толкова години е работила това, което й харесва. Разделя се с професия, в която се е чувствала точно на мястото си. И е категорична, че и в пенсия книгите ще бъдат нейната голяма любов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани