Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Залужни каза, че ситуацията на фронта не е в застой

[post-views]
Украинското командване съобщава за засилени руски атаки по целия фронт

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Залужни каза, че ситуацията на фронта не е в застой
Снимка: ukrinform.ua

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни каза днес, че ситуацията на фронтовата линия не е в задънена улица, предаде Ройтерс.

В коментари, публикувани миналия месец, генерал Залужни описа войната с Русия като преминаване към нов етап на статични и настъпателни боеве и, правейки сравнение с Първата световна война, заяви, че е достигнато технологично ниво, което „ни поставя в патова ситуация“.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по-късно отрече да има застой във войната.

Запитан днес дали смята, че ситуацията на бойното поле е в задънена улица, Залужни отговори с „не“, предаде украинската медия „РБК-Украйна“. Той отказа да коментира дали Украйна планира да продължи контранастъплението си и през зимата.

„Това е война, не мога да кажа какво планирам и какво трябва да направим. Тогава щеше да бъде шоу, а не война“, заяви той.

Украинското контранастъпление тази година отбеляза малък напредък срещу дълбоко укрепените руски позиции. Високопоставен военен командир каза пред Ройтерс, че войските на фронтовата линия изпитват недостиг на артилерийски снаряди и са ограничили някои военни операции заради липса на чуждестранна помощ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани