Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Паравоенна групировка на руснаци, базирани в Украйна, пое отговорност за нападение срещу руската Белгородска област

[post-views]
Прекъсвания на електрозахранването в няколко украински области след нови руски атакиинфраструктура в района на града Днепър, съобщиха украинските власти

Легионът „Свобода за Русия“ – базирана в Украйна паравоенна организация на руснаци, които се противопоставят на президента Владимир Путин, пое отговорност за нападение срещу руската гранична Белгородска област, предаде Ройтерс. 

Групировката, която Москва счита за терористична, заяви, че е унищожила взводна крепост на руските войски край село Теребрено, но не поясни дали става въпрос за военна инфраструктура или за жива сила. Легионът допълни, че е поставил мини в района.

Агенция Ройтерс посочва, че не може да потвърди истинността на изявлението на групировката, която освен това твърди, че се е сформирала през пролетта на миналата година, за да се бие на страната на украинската армия срещу силите на Путин.

По-рано в неделя губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че село Теребрено е подложено на обстрел от украинските въоръжени сили. Той допълни, че няма ранени, но са нанесени щети по три жилища и по електропровод. Ден по-рано Гладков написа в „Телеграм“, че 19 селища и стопанства са били подложени на артилерийски обстрел и атаки с дронове от страна на украинската армия, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани