Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Йеменските хуси заявиха, че ще продължат нападенията си в Червено море въпреки създаването на международна коалиция

[post-views]
Йеменските хуси заявиха, че ще продължат нападенията си в Червено море въпреки създаването на международна коалиция

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси заявиха, че нямат никакви намерения да спрат нападенията си срещу търговски съдове в Червено море независимо обявеното от САЩ създаване на съюз за защита на свободата на корабоплаването, заяви в „Екс“ техният представител Мохамед ал Бухаити, цитиран от Франс прес.

„Дори ако Америка успее да мобилизира целия свят, нашите военни операции няма да спрат, независимо какви саможертви ще ни струва това“, увери Ал Бухаити в „Екс“.

Хусите няма да променят позицията си по конфликта в Газа заради създаването на многонационалния военноморски съюз за защита на корабоплаването в Червено море, увери и водещият преговарящ на хусите Мохамед Абдулсалам, цитиран от Ройтерс. Създаваният от САЩ съюз е „на практика ненужен“, увери той, като подчерта, че водите в близост до Йемен са безопасни, освен за израелски кораби или такива, които се насочват към Израел. Причината за това е „несправедливата агресивна война срещу Палестина“, подчерта той.

Френската външна министърка Катрин Колона заяви днес, че Париж ще вземе мерки срещу нападенията на хусите в Червено море, заедно със своите партньори. Тя направи това изявление на среща в Париж със своя колега Дейвид Камерън.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани