Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирия изстреля ракети по Израел, който отвърна на удара, съобщиха израелските сили за отбрана и сирийска правозащитна организация

[post-views]
Русия остави над 4 милиона сирийци без достъп до хуманитарна помощ

Израелската армия заяви късно снощи, че е атакувала цели в Сирия след нов ракетен обстрел от вътрешността на страната, предаде ДПА, като се позова на изявления на израелската армия и сирийска правозащитна организация.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че в района на Голанските възвишения са се задействали сирените за въздушна тревога, като са регистрирани четири изстрелвания на ракети от Сирия, които са преминали на територията на Израел.

„Армията удари източниците на огъня и военен пост, принадлежащ на сирийската армия“, се казва в съобщението на ЦАХАЛ.

Намиращата се във Великобритания организация Сирийска обсерватория за човешки права заяви, че Израел е насочил мощни ракети с голям обсег към позиции на силите на режима в района две села в сирийската провинция Кунейтра. Не се съобщава за жертви, допълва организацията.

Не е ясно коя групировка е отговорна за ракетния обстрел от Сирия, отбелязва ДПА. От началото на войната в ивицата Газа след нападението на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври се наблюдават много конфронтации по северните израелски граници.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани