Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обсъдиха развитието на гражданско-военното сътрудничество

[post-views]
Обсъдиха развитието на гражданско-военното сътрудничество

В дискусионната кръгла маса бяха разгледани актуални въпроси на корабоплаването в Черноморския басейн.

Във Военноморския клуб – Варна, СОР „Атлантик“ и Българската военноморска конфедерация организираха дискусионна кръгла маса. Темата бе „Използването на потенциала на офицерите от резерва и запаса за развитието на гражданско-военното сътрудничество в подкрепа на изпълнението на поставените задачи пред ВМС. Актуални въпроси на корабоплаването в Черноморския басейн“. Организаторите и участниците бяха приветствани от заместник-областния управител Огнян Начев, от името на министъра на отбраната – от подполковник Стоимен Стоев, от името на началника на отбраната – от полковник Йордан Петков, от името на командира на ВМС – от капитан I ранг Тодор Богданов, и от името на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – от капитан I ранг проф. д-р Недко Димитров.

В първия панел по темата „Гражданско-военно сътрудничество и взаимодействие на регионално ниво за подпомагане на ефективния подбор и подготовка на младежта за постъпване във ВМС“ своя презентация представи психологът майор д-р Росица Недева от ВВМУ. По темата „Форми и методи за привличане и подбор на личен състав във Въоръжените сили, Българската армия и съвместните проекти и съоръжения“ доклад изнесе началникът на Военно окръжие Стара Загора полковник Людмил Маринов. Презентацията на полковник Йордан Петков бе по темата „Ползи от съвместни проекти и съоръжения, за националната сигурност на държавата“. По интересната и актуалната тема „Идеята за създаване на Национална гвардия като форма на използване на гражданско-военните резерви на обществото в интерес на националната сигурност“ изложение направи капитан I ранг Светослав Попов от Централното военно окръжие. След приключване на докладите се проведе дискусия по изнесените теми. На поставените въпроси от участниците в кръглата маса отговори дадоха всички оратори.

Във втория панел по темата „Актуални аспекти на корабоплаването в Черноморския басейн“ презентация направи капитан I ранг Тодор Богданов от Командването на ВМС. По последната тема: „Национални ведомства и среда за морска сигурност в Черно море“ говори капитан I ранг проф. д-р Недко Димитров. Закриването на Дискусионната кръгла маса бе предшествано от заключителни коментари и предложения за организиране на следващи подобни начинания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Атанас Панайотов

Най-ново

Единична публикация

Избрани