Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турският президент Ердоган не може да ни учи на морал, заяви Нетаняху, след като Ердоган го оприличи на Хитлер

[post-views]
Нетаняху е заявил пред САЩ, че е против създаването на палестинска държава след войната

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите и хвърля журналисти в затвора, е последният човек, който трябва да проповядва морал на другите, предаде Ройтерс.

Коментарът на Нетаняху идва, след като турският президент каза по-рано днес, че израелският лидер не е по-различен от Адолф Хитлер и направи връзка между израелските атаки в Газа и отношението към еврейския народ от страна на нацистите.

Членката на НАТО Турция, която подкрепя решение с две държави на израеслко-палестинския конфликт, критикува въздушните и сухопътните удари на Израел в Газа, като го нарече „терористична държава“ и заяви, че лидерите му трябва да бъдат изправени пред международен съд.

Изостряйки реториката си, Ердоган заяви днес, че Турция би приела учени и университетски преподаватели, изправени пред преследване заради възгледите си за конфликта в Газа, и добави, че западните страни, подкрепящи Израел, са съучастници във „военни престъпления“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани