Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Къде ще са концертите за нова година в различните градове

[post-views]
С военна клетва и тържествена проверка /заря/ бе отбелязан бойния празник на гарнизон Пловдив

С празник под звездите на централния площад „Свобода“ в Силистра ще посрещнат новата 2024 година, съобщават от местната община. В полунощ ще има заря, а празничната програма започва в 00:30 ч. на 1 януари. В нея участие ще вземат естрадния певец Йордан Марков и Ансамбъл за народни песни и танци „Силистра“.

Сливен ще посрещне 2024 година с общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ”. Тържеството започва в 22:45 часа на площад „Цар Освободител“ с участието на Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен, Славка Калчева и група „Фанданго“. Ще има празнични илюминации в полунощ, както и почерпка с вино и баница с късмети.

Празничната програма в Търговище на централния площад „Свобода“ ще започне в 23:00 ч. с рок изпълнения на Тома Здравков и неговата банда, а в първите минути на новата година ще има фолклорна програма с участието на Петя Панева.

В Ямбол 2024-та година ще бъде посрещната с песните на „Тоника СВ“ и танците на ансамбъл „Гергьовден“. Концертът е с начало от 23:00 часа на централния площад. Ще има и празнични фойерверки по случай настъпването на новата година.

Община Благоевград няма да включи заря в празничната програма в новогодишната нощ. Празничният концерт на площад „Георги Измирлиев“ започва в 23:00 ч. с участието на изпълнителите Малин Домозетски, Милена Пищолска с артисти от ансамбъл „Пирин“, Георги Илиевски и Иван Радев.

Новогодишната програма в Шумен със заря и музика ще започне в 22:30 часа на 31 декември на открита сцена в парка до сградата на общината. Програмата ще бъде открита от групата „Юпитер 7“, а след полунощ ще се включи оркестър „Калофер“ от Карлово с традиционното Дунавски хоро и богата фолклорна програма. 

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани