Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна и Западна Европа в капан на екстремното време

[post-views]
Проливни дъждове и наводнения взеха 22 жертви в Афганистан

Северните и западните части на Европа остават в капана на екстремните метеорологични условия. Докато скандинавските държави втори ден се борят с температурни стойности от под -40 градуса, големи части от Великобритания, Франция и Германия са наводнени от продължаващите поройните дъждове и ураганни ветрове.

Докато големи области във Франция и Германия остават под вода метеоролозите в двете страни предупреждават за нова порция обилни валежи в следващите дни.

Заради бедствието Париж и Берлин вече поискаха подкрепа от ЕС за справяне с последиците от наводненията.

Великобритания също е в капан на лошото време, след като бурята „Хенк“ връхлетя южните части острова с ураганни ветрове и поройни дъждове, които наводниха ключови пътища и магистрали в страната.

Лошото време във Великобритания взе и жертва, след като мъж е бил затиснат от паднало дърво докато шофирал.

Екстремните метеорологични условия продължават да причиняват транспортен хаос в скандинавските държави, където бяха отчетени температурни стойности от под -43 градуса по целзий.

Заради обилния снеговалеж и поледицата хиляди шофьори бяха блокирани в колите си по пътищата на Швеция и Дания, като по данни на властите повече от закъсалите са евакуирани.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани