Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ръководителят на „Хамас“ призова Блинкън да действа, за да сложи край на войната в ивицата Газа

[post-views]
„Хамас“ призова мюсюлманските страни да го „подкрепят с оръжия“

Ръководителят на палестинското движение „Хамас“ Исмаил Хания призова американския държавен секретар Антъни Блинкън да действа, за да сложи край на войната в ивицата Газа, предаде Франс прес.

Блинкън утре започва близкоизточната си обиколка, която е четвъртата му от началото на войната в ивицата Газа. Той ще бъде първо в Доха, а после ще отиде в Аман.

„Надяваме се, че този път Блинкън ще се фокусира върху прекратяване на агресията с цел да се сложи край на окупацията на цялата палестинска територия“, казва Хания във видео, разпространено от неговата канцелария.

„Надяваме се, че Блинкън е могъл да си извлече поука от трите последни месеца, в това число и от степента на грешките, допуснати от САЩ с тяхната сляпа подкрепа за Израел“, допълни лидерът на „Хамас“, който живее в изгнание в Катар.

„Пролятата кръв в масовите убийства и ужасяващите унищожения не могат да доведат до сигурност и стабилност, докато палестинският народ не е постигнал свободата си и не се е сдобил с независима суверенна държава с Йерусалим за своя столица“, добави Хания.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани