Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

iPhone оцеля при падане от 5 000 метра

[post-views]
iPhone оцеля при падане от 5 000 метра

Ето това се нарича самолетен режим – iPhone, който падна на 5 000 метра от полет на Alaska Airlines, се приземи без нито една пукнатина по екрана и дори с наполовина заредена батерия.

Телефонът беше изсмукан от полет 1282 на Alaska Airlines в петък, когато панел на фюзелажа се откъсна и остави дупка. Скоро след това пътническият самолет кацна аварийно, като всички на борда бяха в безопасност.

Няколко предмета, за които се съобщава, че включват AirPods и риза на момче, направиха по-драматично кацане, след като се изстреляха от внезапно разхерметизирания салон.

В условията на търсене на отломки мъж на име Шон Бейтс в северозападния щат Вашингтон открил край пътя iPhone, който изглежда принадлежал на един от пътниците.

Снимка на устройството, публикувана в Х, показва непокътнатия екран и изпратената по имейл разписка за багаж на стойност 70 долара. Показано е, че батерията е заредена до 44% и смартфонът остава в самолетен режим.

Освен порта, където стърчи накрайникът на зарядното устройство, след като е бил откъснат от останалата част на кабела, телефонът изглежда непокътнат.

В последващ пост в TikTok Бейтс казва, че е намерил телефона „доста чист, без драскотини по него, седящ под един храст“.

Бейтс заяви, че се е свързал с Националния съвет за безопасност на транспорта, откъдето му казали, че това е вторият намерен телефон от полета.

Председателят на NTSB Дженифър Хоменди отговорила на публикацията му в X, като му благодарила и предложила да се срещнат.

На брифинг в неделя Хоменди заяви пред репортери, че „ще прегледаме [телефоните] и след това ще ги върнем“, като добави, че е „голям, голям късмет“, че инцидентът не е завършил с трагедия.

В отговор на инцидента регулаторните органи бързо приземиха някои версии на самолета 737 MAX 9 на Boeing в очакване на проверките. Акциите на Boeing се сринаха по време на търговията.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани