Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руският въздушен терор срещу градовете на Украйна продължава

[post-views]
Руският въздушен терор срещу градовете на Украйна продължава

Русия продължава с въздушния си терор срещу украинските градове и критична инфраструктура. Властите съобщават, че през изминалата нощ руската армия е атакувала град Харков с модифицирани противовъздушни ракети С-300. Няма данни за пострадали. Разрушен е здравен център за деца в покрайнините на града.

Руският въздушен терор срещу градовете на Украйна продължава
Снимка: ukrinform.ua

По данни на кмета на град Харков Игор Терехов две ракети С-300 изстреляни от руската гранична Белгородска област са паднали в здравния детски център, причинявайки разрушения. За късмет центъра и бил празен, което е причината да няма пострадали при последната руска терористична атака, допълни кметът на Харков.

С напредването на зимата експерти предупреждават, че Украйна ще се нуждае от всяка военна помощ, за да може да се защити от руските ракетни атаки срещу критичната инфраструктура на страната.

По данни на най-голямата енергийна компания „Укренерго“ електропреносната мрежа на страната все още не може да бъде напълно възстановена от миналогодишния руски ракетен терор.

Заради рязкото падане на температурите, повече от 1000 населени места са без електричество, като възстановителните работи са затруднени от тежките зимни условия, допълниха от компанията.

Експерти са категорични, че в краткосрочен план Украйна се нуждае от допълни ПВО_системи и муниции за тях, защото Русия е започнала да се адаптира към сега съществуващите украински способности.

За сериозността на въпроса говори свиканата от Киев извънредна среща на Съвета на НАТО – Украйна, която ще се проведе на ниво посланици по-късно днес в Брюксел.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани