Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новоназначени разузнавачи се заклеха в „Свобода“

[post-views]
Новоназначени разузнавачи се заклеха в „Свобода“

Новоназначените военнослужещи в 1-ви разузнавателен батальон – „Свобода“, се заклеха и целунаха националното знаме. Строят беше приет от командира на батальона подполковник Минчо Минев, който поздрави военнослужещите, като припомни, че полагането на военна клетва е свята воинска традиция, символизираща преданост и дълг към Родината. Той изрази увереността си, че те ще бъдат смели и доблестни войни от редовете на Българската армия.

По повод на честването на празника на 1-ви разузнавателен батальон – „Свобода“, на учебен център „Спасово” се проведе състезание по стрелба с 9-мм пистолет „Макаров” с участието на представителни отбори на 1-ви разузнавателен батальон, районно управление на МВР и регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Чирпан, Затворническо общежитие от закрит тип – Черна гора, и в. ф. 36150 – Стара Загора.

В индивидуалното класиране челните места заеха военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон. Призовото място спечели старши лейтенант Присияна Николова, на второ място се класира старшина Дилян Димитров, третото място зае старши лейтенант Мартин Тенев.

В отборното класиране победител е отборът на батальона, след него се нареди отборът на Затворническо общежитие от закрит тип – Черна гора, трети завърши отборът на районно управление на МВР – Чирпан.

Командирът на батальона подполковник Минчо Минев връчи грамоти на класиралите се на призовите места.

Най-ново

Единична публикация

Избрани