Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново попълнение в 61-ва бригада

[post-views]
Ново попълнение в 61-ва бригада

На 10 януари новоназначените войници в 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски изрекоха свещеното „Заклех се!” на строевия плац на формированието. Командващ клетвата беше подполковник Христо Касалийски – командир на батальона за логистично осигуряване на бригадата.

 „Пожелавам ви със сърце и воля да браните името и честта на пагона. Бъдете смели, решителни и всеотдайни, защото от този момент вие ставате част от бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада! Вървете горди и целеустремени, защото всички ваши стъпки и действие ще градят имиджа на формированието, на Сухопътните войски и Българската армия”, обърна се към новопостъпилите войници командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Молебен за здраве и благоденствие отслужиха Знеполският епископ Арсений и отец Марко Тодоров –  архиерейски наместник на Карловска духовна  околия.

Новозаклелите се войници изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш, след което беше направена обща снимка за спомен пред Паметника на загиналите във войните 1912–1918 г. На тържествената церемония присъстваха още заместник-областният управител на област Пловдив Димитър Добрев, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, представители на институции и учреждения, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.           

Най-ново

Единична публикация

Избрани