Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представител на хусите заяви, че няма жертви при американския удар рано тази сутрин по цели в Йемен

[post-views]
Представител на хусите заяви, че няма жертви при американския удар рано тази сутрин по цели в Йемен

Нанасеният снощи американски удар срещу обект на хусите в Йемен не е довел до жертви или материални щети, заяви днес официален представител на подкрепяната от Иран групировка, цитиран от ДПА.

„Няма материални или човешки загуби от удара“, заяви Насредин Амер, заместник-ръководител на медийната организация на хусите, пред базираната в Катар „Ал Джазира“. „Американците ще понесат последствията от тази агресия. Отговорът ще дойде в най-кратки срокове“, добави той.

Ударът в ранните часове на днешния ден бил насочен срещу радарен обект на хусите и е бил „последваща акция по конкретна военна цел“, свързана с ударите, нанесени предния ден, които са имали за цел да намалят способността на бунтовниците да атакуват плавателни съдове, заявиха от американската армия.

Подкрепящата хусите радиотелевизионна мрежа „Ал-Масира“ съобщи, че ударът е бил насочен срещу военновъздушната база „Ал Дилми“ в контролираната от бунтовницте столица Сана. В изявлението си пред „Ал Джазира“ Амер заяви, че авиобазата вече не функционира.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани