Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АРМЕЙСКИЯТ ВЕСТНИК – НАВСЯКЪДЕ В СТРАНАТА

[post-views]
АРМЕЙСКИЯТ ВЕСТНИК – НАВСЯКЪДЕ В СТРАНАТА

Недялко СТОЙЧЕВ

С 650 се увеличи броят на абонатите на в. „Българска армия” за 2024 г.

Всичко в тази абонаментна кампания започна в понеделник на 30 октомври 2023 г. Току-що бе приключил първият тур на местните избори в страната. Тежестта на политическите страсти, партийните прояви, събрания, агитации и информация за тези избори във всевъзможните им форми, реални и виртуални, по медии, социални мрежи, платформи и други си казваше думата и хората пристъпваха някак уморено, мечтаейки да подвият крак.  

           За екипа на в. „Българска армия” обаче почивка няма. В продължение на няколко дни с колегата Станимир Станков пътувахме и обикаляме по малките населени места в Старозагорска и Хасковска област: от Братя Даскалови, през Павел баня, Мъглиж, Раднево, Симеоновград, Димитровград, Тополовград, Любимец, та до Ивайловград, опипваме живия, конкретен „пулс на живота” по кметства, читалища, пенсионерски клубове, кафенета, заведения – навсякъде, където се събират хора да общуват, изслушват, да се изкажат и дадат оценка на случващото се по света и у нас. Две седмици по-късно вече бяхме във Варненска и Добричка област: от Провадия през Аксаково, Добрич, Балчик, Шабла и селата покрай тях. След още две седмици мисията ни продължи в Благоевградска и Смолянска област: от Якоруда през Белица, Рибново, Огняново, Дебрен, Гърмен, Гоце Делчев, Хаджидимово, та чак до Доспат, Борино и Девин.

             Целта бе една-единствена: Да заинтригуваме и убедим повече хора да се абонират за вестник „Българска армия” само за 6 лв. на година. Никога досега вестникът не е бил предлаган на своите читатели на толкова атрактивна цена и ние като едни първопроходци имахме задължаващата привилегия да сме първите в това нелеко начинание.

             Успехът на една акция се базира обаче и на добрата логистика. Заради това всяка вечер на чаша узо с колегата и приятеля Станимир Станков правихме анализ на изминалия ден и план за следващия: Как да напаснем така маршрута, че да минем през възможно най-много места и какво да подобрим в стратегията си по набиране на абонати.

              С този отработен план на действие за изпълнение на поставената ни цел и с тази осъзната отговорност на плещите с жар и всеотдайност не се уморихме да убеждаваме, излагаме и аргументирано да представяме достойнствата на вестника пред кметове, заместник-кметове, общински съветници, читалищни дейци, пенсионери, съдържатели, посетители, пред „вечното присъствие” в кафенета и заведения от всякакъв тип, че изданието ни датира от 1892 г. и е едно от най-старите в България, че вестник „Българска армия” вече изглежда по съвсем различен начин и е станал много интересен, с разнообразно съдържание от различни тематични области, че те като бъдещи читатели могат да поддържат обратна връзка с редакцията, да предлагат нови рубрики и да споделят всичко, което ги вълнува.

               Почти навсякъде бяхме посрещнати радушно и изслушвани с интерес. Имаше въпроси и предложения за това, как още да се разнообрази и обогати съдържанието на вестника, за да се разшири кръгът на неговите читатели чрез консултации, полезни съвети, любопитни факти и информация за набирането на кадрови военнослужещи, за социални облекчения и др.

               Изслушвахме, обсъждахме и записвахме тези предложения за обогатяване на изданието, като подчертавахме, че годишният абонамент е и дар за нашите настоящи и бъдещи читатели, защото, както казва древноримският философ Сенека: „Истински щедър е този, който дава”.

                И ние давахме, даваме и ще продължим да даваме, без да щадим сили и усилия, с всеотдайност и професионализъм да събираме, иновативно да оформяме и представяме актуална и злободневна информация, интересни публицистични материали и разнообразни четива на вниманието на нашите читатели, за да бъде вестник „Българска армия” полезен, очакван и търсен от широката аудитория.

                 Резултатът от тази нова и коренно различна кампания е с допълнителни към 650 нови абонамента от ангажирани читатели, които да очакват седмичните броеве на вестника с информация за обществено-политическата действителност в страната и в света, за геополитическата и международната обстановка, за насоките и действията на българската държава във  вътрешен и международен план, за проблемите, които вълнуват военнослужещите и техните семейства, за предложенията, инициативите и средствата за разрешаване на тези проблеми в общ език и съгласуване с държавните и местните органи на управление и гражданското общество.

                  Кампанията продължава. Очакват ни нови пътувания, срещи в търсене и намиране на по-широка аудитория, нови читатели и съмишленици в общата ни задача армейският вестник, обединявайки традициите с предизвикателствата на съвремието, да е навсякъде в страната и с нова визия и разнообразно съдържание да е източник на достоверна, проверена и аналитична информация, да е верен „навигатор” за ориентиране и оценка на актуалните обществено-политически събития и реалности, на общовойсковия живот на Въоръжените сили на Република България – гарант за националната ни сигурност и суверенитет в семейството на евроатлантическата общност.

За вестник „Българска армия” можете да се абонирате във всеки пощенски клон в страната и на http//www.bgpost. bg/subscription/online

             За допълнителна информация можете да се обадите на следните телефони: 0888 39 71 86 и 0882 464310

Най-ново

Единична публикация

Избрани