Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна преживя нощ на масирани руски въздушни удари

[post-views]
Украйна преживя нощ на масирани руски въздушни удари

Пострадали и разрушенията при ново руско въздушно нападение с дронове и ракети срещу на Украйна. По данни на властите тежко засегнати от последните удари са градовете Харков на изток и черноморския Одеса на юг. В същото време руският президент Владимир Путин отхвърли всякаква възможност за преговори, докато Украйна не признае териториални придобивки на Москва.

Изказването на руския президент Владимир Путин дойде ден, след като Швейцария се съгласи да бъде домакин на световна среща на върха за мира в Украйна по молба на Володимир Зеленски.

Путин отхвърли мирната формула на Киев, с което и възможността за преговори, като предупреди, че инициативата е в ръцете на руската армия, и ако войната продължи, то държавността в Украйна може да претърпи непоправим удар.

Изказването на Путин дойде на фона на продължаващите дипломатически совалки на президента Володимир Зеленски на световния икономически форум в Давос в опит да разшири международната подкрепа за мирната му формула, която в общи линии включва незабавното прекратяване на войната и изтеглянето на руската армия от международно признатите граница на Украйна.

На фона дипломацията руският въздушен терор срещу страната продължава. Най-малко 17 души пострадаха, някои от които сериозно при ракетно нападение срещу град Харков.  Най-малко трима души пострадаха и в южния град Одеса, след мащабна атака с дронове-самоубийци.

Украинското военно командване съобщава и масирани руски сухопътни атаки по цялата фронтова линия, като за последните 24 часа са регистрирани близо 100 въоръжени сблъсъка.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани