Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

През изминалата нощ Русия изстреля срещу Украйна 33 дрона

[post-views]
През изминалата нощ Русия изстреля срещу Украйна 33 дрона

Украинската армия съобщи, че през изминалата нощ е свалила 22 от общо 33 дрона-камикадзе изстреляни от Русия срещу територията на страната. Няма информация за нанесени сериозни материални щети, като по данни на властите една жена е пострадала, след като отломки от дрон са паднали върху къщата й в южната Херсонска област.

Последната руска въздушна атака е била концентрира в северните и южните части на Украйна, като противовъздушни сили на страната са успели да свалят повечето безпилотни машини, а другите не са успели да достигнат до целта си. Това се казва в съобщение на  украинските военновъздушни сили, публикувано в социалната мрежа „Телеграм“.

Съобщения за нанесени щети върху жилищни сгради идват от град Херсон, както и от южната Миколаевска област.

Най-малко две ракети С-300 са изстреляни от руската Белгородска област срещу град Харков, съобщиха местните власти.

В същото време украинският генерален щаб отчита в сутрешната си сводка спад на руските сухопътни операции, като за последните 24 часа са регистрирани по-малко от 80 въоръжени сблъсъка.

Основните военни действия продължават да се водят на източния фронт в направленията при градовете Купянск в Харковска област Лиман,  Бахмут и Авдеевка в Донецка област. Украинската армия успешно удържа и позициите си на източния бряг на река Днепър в Херсонска област, докато се опитва да разшири създаденото предмостие там.

Украинската армия каза, че тази нощ е свалила 22 от общо 33 руски дрона, атакували страната
Снимка: ukrinform.ua
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани