Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Не сме във война с хусите“, заяви Пентагонът

[post-views]
„Не сме във война с хусите“, заяви Пентагонът

САЩ не са във война с подкрепяните от Иран йеменски хуси, заяви Пентагонът, въпреки че вчера беше нанесена пета серия от удари срещу групировката в рамките на една седмица, предаде Ройтерс.

Говорителката на Пентагона Сабрина Сингх подчерта, че ударите, включително вчерашните, са имали чисто отбранителен характер.

„Ние не сме във война с хусите“, заяви тя. „Хусите са тези, които продължават да изстрелват крилати ракети, противокорабни ракети по невинни моряци. Това, което правим заедно с нашите партньори, е самозащита“, отбеляза говорителката.

При последните удари са били унищожени две противокорабни ракети на хусите, които „са били насочени към южната част на Червено море и са били подготвени за изстрелване“, според изявление на Централното командване на САЩ, публикувано в „Екс“, отбелязва Асошиейтед прес. Пентагонът добави, че те са били извършени от изтребители Ф/A-18 на военноморските сили на САЩ.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че САЩ ще продължат ударите, въпреки че досега те не са спрели нападенията на хусите срещу търговски и военни кораби.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани