Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската армия засилва натиска по целият фронт в Украйна

[post-views]
Руската армия засилва натиска по целият фронт в Украйна

Руската армия изглежда увеличава натиска си на фронта в Украйна, след като командването в Киев съобщи, че за последните 24 часа се е стигнало до близо 130 въоръжени сблъсъка. Врагът се опита да атакува едновременно в 8 направения, се посочва в сутрешната сводка на украинския генерален щаб.   

Руската армия се опитва да пробие украинската отбранителна линия при град Купянск, в Харковска област и при градовете Лиман, Бахмут и Авдеевка в Донецка област.

Горещо остава и Маринското направление.

Съобщения за интензивни военни действия идват  от южната Запорожка област.

Без особена промяна остава ситуацията на източния бряг на река Днепър в Херсонска област, където украинските сили са отразили 11 атаки на противника и продължават да увеличават създаденото преди няколко месеца предмостие там.

На фона на ожесточените сблъсъци украинската армията потвърди за нова успешна атака с дронове срещу поредното хранилище за петрол в Русия.  Ден след като украински дрон се разби в района на петролопровод край Санкт Петербуртг, през деня беше съобщено за експлозия в петролно хранилище в централната руската Брянска област.

Съобщения за експлозии идват и от района на град Севастопол в окупирания от Москва Кримски полуостров, където според местните власти са свалени няколко украински ракети.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани