Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Washington Post: Отказът на Путин да осъди Хамас дава плодове

[post-views]
ДЕЗИНФО: Washington Post: Отказът на Путин да осъди Хамас дава плодове

Отказът на Путин да осъди Хамас носи плодове, според The ​​Washington Post. Кремъл не осъди Хамас след атаката в Южен Израел и също покани нейните лидери в Москва за провеждане на важни преговори, пише изданието. Хамас се отплати на Путин с освобождаването на заложници с руско гражданство, включително мъж. Освен това представителите на Хамас посочиха, че освобождават заложници с руско гражданство, което показва уважение към позицията на Кремъл.

ОТГОВОР

Това е умишлено изопачаване на оригиналната статия във The Washington Post, включена в тази дезинформационна история. Статията, която е аналитична – и в някои моменти много критична – относно последните стъпки на Русия по отношение на неотдавнашния конфликт в Газа, никога не заявява, че решенията на Владимир Путин по отношение на Хамас „дават плодове“, нито казва, че действията на Хамас „показват уважение“. Тази манипулация има за цел да изобрази позицията на Путин спрямо Хамас в положителна светлина, като я представи фалшиво като оправдана от видна американска медия.

Прокремълските медии често прибягват до тази манипулативна техника на цитиране на изречения от сериозни публикации или журналисти и след това въвеждане на изкривено послание, сякаш е част от оригиналната история.

Превод : Стоян Марков

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/washington-post-putins-refusal-to-condemn-hamas-is-bearing-fruit

Най-ново

Единична публикация

Избрани