Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В 61-ва Стрямска бригада: С внимание към новите предизвикателства

[post-views]
В 61-ва Стрямска бригада: С внимание към новите предизвикателства

На 19 януари във Военен клуб – Карлово, се проведе анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2023 г. в 61-ва Стрямска механизирана бригада, на който присъства командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. В анализа участваха командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, главните сержанти на формированията.

Бригаден генерал Михайлов анализира задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата, като отчете една успешна 2023 година. Той обърна внимание на основните предизвикателства през настоящата година. Заместник-командирът на 61-ва бригада полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината.

Генерал-майор Деян Дешков даде висока оценка за участието на военнослужещите от 61 бригада в ученията през 2023 г.

Генерал-майор Дешков благодари на военнослужещите за всички успешно проведени учения и мероприятия през годината в бригадата и сподели с офицерите и главните сержанти настоящите и бъдещите проекти за развитието на Сухопътните войски. След  анализа бригаден генерал Михайлов връчи купата „Военно формирование – първенец в спортната дейност в 61-ва механизирана бригада”, на командира на 2-ри механизиран батальон подполковник Пламен Стефанов, чието формирование е победител през изминалата 2023 г.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани