Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Остин обеща САЩ да направят всичко необходимо за защитата на военнослужещите си след нападението в Йордания

[post-views]
Остин обеща САЩ да направят всичко необходимо за защитата на военнослужещите си след нападението в Йордания

Американският министър на отбраната Лойд Остин обеща САЩ „да предприемат всички необходими действия“ за защита на военнослужещите си. Той каза това в коментар за вчерашното нападение с дрон на проирански групировки срещу американски военнослужещи в Йордания, при което загинаха трима военни на Вашингтон, а десетки бяха ранени, предаде Ройтерс.

„Позволете ми на първо място да изразя възмущението и скръбта си от смъртта на трима смели американски войници в Йордания и от раняването на другите военнослужещи“, каза Остин в Пентагона. „Аз и президентът няма да търпим подобни нападения срещу силите на САЩ и ще вземем всички необходими мерки за защита на нашата страна и нашите военни.“

Остин заяви това в първи си работен ден в Пентагона след изненадващата си хоспитализация на 1 януари, свързана с усложнения след лечение на рак на простатата, припомнят агенциите. След като беше приет в болница, той изпълняваше задълженията си от разстояние от Националния военномедицински център „Уолтър Рийд“ в щата Мериленд.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани