Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия е удвоила производството на боеприпаси за системите си за противовъздушна отбрана, каза руският министър на отбраната

[post-views]
В министерството на отбраната на Русия ще бъде създаден изследователски и производствен център за дронове и роботизирани системи

Русия е удвоила производството на боеприпаси за системите си за противовъздушна отбрана, заяви днес руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ДПА.

Шойгу каза това по време на инспекция на руски предприятия от военно-отбранителната промишленост в град Екатеринбург в Урал, съобщи министерството.

Увеличено е също и производството на пускови установки за противовъздушни системи С-300 и ракетни комплекси „Бук“, които трябва да бъдат въведени на въоръжение през тази година. Руският министър на отбраната не предостави точни данни за обема на производството.

Руската противовъздушна отбрана показа неотдавна слабости срещу приближаващи украински дронове, като при въздушни удари бяха нанесени щети на намиращ се на Балтийско море терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ „Новатек“, както и на петролна рафинерия на Черно море.

Според агенция Интерфакс Шойгу е инспектирал и производството на две оръжейни системи – руските ракети „Искандер“ и корабните крилати ракети „Калибър“.

Ракетите „Искандер“ неколкократно са нанасяли тежки поражения на Украйна, отбелязва медията. През октомври 2023 г. при въздушен удар по село в Харковска област над 50 души загинаха по време на погребение.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани