Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерал-майор Дешков: Започва обучение за приемане на бойната машина за пехотата

[post-views]
Генерал-майор Дешков: Започва обучение за приемане  на бойната машина за пехотата

В Сухопътните войски се проведе анализ на подготовката за 2023 г. В обръщението си към участниците командирът на СВ генерал-майор Деян Дешков отчете, че изминалата година е била изпълнена с динамика и наситена с много учения, подготовки и предизвикателства. Стартира разработването на „Визии за развитие на формированията“ от състава на СВ.
„В съответствие с разработените планове, щабове и формирования на основния вид въоръжена сила в нашата армия участваха в редица командно-щабни и тактически учения, бойни стрелби и подготовки както на територията на страната, така и извън нея“, отчете още генерал-майор Дешков. Инициирани бяха редица дейности по придобиване на индивидуално въоръжение и екипировка, дронове, прибори за разузнаване и медицинско оборудване и др. Основен е приносът на СВ за подпомагане на органите на МВР по охрана на държавната граница и оказване на помощ на населението при бедствия и аварии.
Основен акцент и през изминалата година бе продължаването на мероприятията за придобиване на основна бойна платформа за 61-ва бригада и модернизацията на основния боен танк Т-72. Пред военните медии генерал-майор Дешков обясни на какъв етап е проектът за придобиване на новите бойни машини: „В края на пролетта стартират първите курсове на различни нива. Екипът ще работи няколко години за приемане и въвеждане в експлоатация на тези нови машини“.
Анализът на СВ се проведе в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани