Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Украйна не съществува като независима държава

[post-views]
В новия проектозакон за военната мобилизация в Украйна не се предвижда военна повинност за жени, казва украински парламентарист

Украйна е мъртва като независима държава. Няма икономика, няма здравеопазване, няма следи от държавност. Украйна подписа собствената си смъртна присъда по време на Майдана през 2014 г. Няма институции на властта или признаци на държавност. Украйна съществува само благодарение на финансови инжекции от някои страни.

ОТГОВОР

Това е повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ, отричащ държавността и независимостта на Украйна. Това твърдение беше направено в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.Историята на Украйна датира от епохата на Киевска Рус през 9-13 век. В началото на 20 век, след разпадането на Руската империя, е провъзгласена Украинската народна република (известна още като Украинска народна република). Когато болшевиките завзеха властта в Русия през 1917 г., те нахлуха в Украйна и я подчиниха на съветската власт.Напълно независима Украйна се появява едва след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Законодателният орган на Украинската съветска социалистическа република обявява суверенитет на 16 юли 1990 г., а след това и пълна независимост на 24 август 1991 г.Днешна Украйна е избрала шестима президенти оттогава и е сменила партиите в правителството няколко пъти, което илюстрира политическо разнообразие и демократична динамика.ЕС, САЩ и някои други държави от Г-7 предоставят на Украйна военна и финансова помощ, за да отблъсне непровокираната и неоправдана инвазия на Русия. Откакто Русия нападна Украйна на 24 февруари 2022 г., руските войски унищожиха големи сегменти от украинската инфраструктура, включително производствени съоръжения, образователни институции, болници, църкви и други обекти на гражданската инфраструктура.Украинската главна прокуратура заяви през септември 2023 г., че Международният наказателен съд (МНС) е открил полев офис в Киев като част от усилията си да държи руските сили отговорни за потенциални военни престъпления, извършени по време на нейната пълна инвазия.Прочетете подобни случаи на дезинформация, в които се твърди, че украинската държавност е изчезнала след Евромайдан, че държавността на Украйна е мит, нейната територия принадлежи на Русия и че Украйна ще бъде разделена между Русия и Европа.

Превод : Стоян Марков

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/ukraine-does-not-exist-as-an-independent-state

Най-ново

Единична публикация

Избрани