Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руски обстрел на Херсон уби четирима души

[post-views]
Руски обстрел на Херсон уби четирима души

Най-малко четирима души са загинали, а други са били ранени при руски удар по центъра на град Херсон, Южна Украйна, съобщи началникът на местната военна администрация Роман Мрочко, предаде АФП.

„Трима от загиналите са мъже на възраст 45 и 50 години, които са били в автомобил, а четвъртият е жена, която е била на улицата по време на атаката“, заяви той в Телеграм.

Длъжностното лице придружи съобщението си с видеоклип, на който се вижда напълно изгорял автомобил и това, което изглежда е удар на няколко метра от него.

„Още един мъж е ранен. В момента той е в болница“, заяви Мрочко, като осъди новата руска атака в Херсон с цел „убийство и раняване на цивилни“.

Според областния управител Олександър Прокудин жената, загинала при бомбардировката, е била на 66 години.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко публикува видео, на което се вижда как пожарникари гасят пламъците на изгорял автомобил.

През 2022 г. южният град Херсон беше окупиран за няколко месеца от руската армия, преди тя да бъде изтеглена през ноември същата година на другия бряг на река Днепър, като в момента всяка от страните контролира по един бряг. Градът редовно е обект на руски бомбардировки.

Този смъртоносен удар идва два дни след бомбардировка, за която Москва обвинява украинската армия и при която според руските служби за спешна помощ са загинали най-малко 28 души в Лисичанск, окупиран от Русия град в Източна Украйна.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани