Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия атакува с ракети големите градове на Украйна

[post-views]
ДЕЗИНФО: Публикувани са имената на френските наемници, убити при атаката в Харков

Руската армия подложи на ракетен обстрел големите градове на Украйна, включително Киев. Атаката съвпадна с посещението на българската делегация, начело с председателя на парламента Росен Желязков в украинската столицата, която временно се  евакуира в бомбоубежището на хотела, в който е отседнала.

Сирените на противовъздушната отбрана се включиха над цяла Украйна към 06:00 часа сутринта местно време, с предупреждение от украинските военновъздушни сили за предстояща руска ракетна атака.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви в Телеграм, че противовъздушни сили на страната са отразили нападение с крилати ракети срещу града. Най-малко шестима души са пострадали при атаката, след като отломки от свалена ракета са паднали в жилищен квартал на Киев и са повредили електропроводи.

Съобщения за експлозии идват и от североизточната Харковска област. По данни на местния губернатор руски ракети са поразили инфраструктурни обекти в индустриалната част на едноименния с област град Харков.

Властите в южната Миколаевска област, както и в централната Черкаска област, също съобщават за поражения от въздушните удари.

При последната си атака Русия е използвала общо 64 ракети и дронове, според информацията на Украинските противовъздушни сили.

Освен с посещението на българската делегация, руският въздушен терор съвпадна и с визитата на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел в Киев.

В украинската столица първия дипломат на Брюксел заяви, че до края на март ЕС ще представи на Украйна близо половин милиард, и ще продължи да помага на страната докато е нужно.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани