Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тежки разрушения след нова руска атака с дронове срещу Украйна

[post-views]
Одеса е атакувана с дронове в ранните часове през нощта, има трима ранени, съобщи областният губернатор Олег Кипер

Руската армия с нова масирана въздушна атака срещу Украйна. Съобщения за разрушения идват от южните Одеска и Миколаевска области. Критична остава и ситуацията на няколко места на фронта, като украинското командване посочва, че руската армия се опитва да пробие  при Часов яр, край град Бахмут.

При последната въздушна атака руската армия е използвала най-малко 17 ирански дрона- камикадзе, 11 от които са били свалени от украинските ПВО системи. Ударите са били фокусирани срещу южните украински области.

Властите в Одеска област съобщават за частично разрушена гражданска инфраструктура, като при атаката са пострадали и двама полицаи.

За експлозии и разрушение съобщават и властите в Миколаевска област, където дрон е причинил пожар в голям спортен център. Съобщения за разрушения идват още и от Винитска област, където отломки от безпилотни апарати са причинили разрушения на голям брой жилищни и бизнес сгради.

Последното нападение с дронове идва от по-малко ден, след масираната руска ракетна атака, срещу големите украински градове, включително и столицата Киев.

Отвъд руския въздушен терор критична остава ситуацията на източния фронт в Украйна. Командването в Киев посочва, че за последните 24 часа е имало над 90 сблъсъка, като  противникът провежда масирани атаки в района на Часов Яр, край Бахмут.

Руската армия продължава да напредва и при град Авдеевка, като в същото време прави опити да си върне загубените позиции в южната Запорожка област.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани