Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европейският парламет прие резолюция по „Русиягейт“

[post-views]
Европейският парламет прие резолюция по „Русиягейт“

Европейският парламент прие резолюзиция, с която  призовава ЕС да възпрепятства опитите на Русия да се меси в европейския процес на вземане на решения. В документа евродепутатите предупредиха, че Москва се стреми да възстанови мрежата си от съюзници в Европа и че това е опасно за демокрацията.

Евродепутатите предупреждават, че политици и партии в Европа съзнателно обслужват интересите на Москва. Резолюцията бе приета с 433 гласа „за“, 56 „против“ и 18 въздържали се, се отбелязва в съобщение на ЕП. Дебатът бе свикан след разкритията на сайта „Инсайдър“, че латвийската евродепутатка Татяна Жданока поне от 20 години насам е агент на руската Федерална служба за сигурност. Един от авторите на публикацията е българският разследващ журналист Христо Грозев.

Татяна Жданока ,евродепутат:

Европейският парламет прие резолюция по „Русиягейт“
Татяна Жданока
Снимка: Европейски парламент

,,Казват, че Татяна Жданока е агент. Да, аз съм агент, агент за мира, агент за Европа без фашизъм, агент за правата на малцинствата, агент за обединена Европа“

„Москва вербува някои евродепутати като „агенти на влияние“ и е създала зависимости чрез някои европейски политически партии, включително чрез финансиране. След това тези партии действат като проводници на руската пропаганда и обслужват интересите на Русия“, се казва в резолюцията. Сред вносителите на документа е и българският евродепутат Илхан Кючюк от „Обнови Европа“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани