Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 500 са кандидатурите в категория „Спорт“ за годишните награди на фондация „Енчо Керязов“

[post-views]
Над 500 са кандидатурите в категория „Спорт“ за годишните награди на фондация „Енчо Керязов“

Над 500 са подадените кандидатури в категория „Спорт“ за 13-о издание на „Нощ на звездите“. Спектакълът, който е посветен на талантливите деца на България  се организирана от фондация „Енчо Керязов“ в три категории „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“. И тази година в категория „Спорт“ кандидатури са подали световни, европейски шампиони и световни рекордьори.

„Общият брой на кандидатурите говоря конкретно за категория „Спорт“ тази година са двойно повече – над 500. Изключителен интерес. Радостно е, че подадените кандидатури и тази година са изключително стойностни – кандидатствали са световни шампионки, световни шампиони, европейски шампиони, световни рекордьори“, каза  патронът на фондацията Енчо Керязов.

„През тази година големите постижения са в бойните спортове. Много сериозни кандидатури има в художествената гимнастика, бокса. Имаме големи успехи и в т. нар. модерните спортове. В брейка, който вече е и олимпийски спорт, имаме световна шампионка, която спечели първото място в конкуренцията само на мъже. Много съм радостен, че с много сериозна номинация са скоковете на батут“, добави световноизвестният цирков артист.

Имената на кандидатите, които ще достигнат до полуфинала ще станат ясни на 10 март.

„Надявам се до 10 март комисията по избор да е готова и да обявим по азбучен ред десетте полуфиналиста, а по-късно ще съобщим и имената на тримата финалисти. Победителите в трите категории ще станат ясни на 1 юни в Арена „София“ по време на 13-о издание на „Нощ на звездите“, допълни Енчо Керязов.

„И тази година участие в програмата ще вземе националната гвардейска част. Те добавят изключителна тържественост на целия спектакъл, има едно усещане за национална гордост. Изключително благодарен съм на Министерство на науката и образованието, на Министерство на младежта и спорта и на Министерството на културата, защото чрез тях ние успяхме да достигнем до изключително голям брой деца, които успяха да подадат своите кандидатури“, завърши заместник-кметът по спорта в община Ямбол.

Най-ново

Единична публикация

Избрани