Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната на Украйна и новият главнокомандващ на въоръжените сили информриаха западните генерали за плановете на Киев

[post-views]
Киев сигнализира за „много нарушения“ при внезапни проверки на военни доставки

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров и новоназначеният главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски обсъдиха военните планове на Киев за 2024 г. с върховния главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа и командващия на Групата за подпомагане на сигурността на Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация на Умеров във „Фейсбук“.

Генерал-полковник Сирски, който ръководеше сухопътните сили на Украйна от 2019 г., бе повишен миналата седмица в командващ на въоръжените сили на Украйна, заменяйки на поста Валерий Залужни.

В публикацията си във „Фейсбук“ Умеров заяви, че той и Сирски са имали „ясен и съдържателен разговор“ с генерал Кристофър Каволи и генерал-лейтенант Антонио Агуто.

„Обсъдихме военните ни планове за 2024 г.“, каза Умеров. „Главнокомандващият обяви приоритетите. Сред тях са оптимизиране на структурата на въоръжените сили, подобряване на качеството на обучението на нашите военни, допълнително окомплектоване на съществуващите бригади и създаване на нови, осигуряване на редовни нужди от въоръжение и техника“, добави той.

Страните обсъдиха също така нуждата на Украйна от повече оборудване за радиоелектронна борба, за да могат да се справят с руските безпилотни самолети, както и значението на ротацията на бойците на фронтовата линия, написа Умеров, без да представя подробности.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани