Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия в Канзас Сити след спечелването на Супербоул – масова стрелба помрачи победния парад на футболния отбор

[post-views]
Трагедия в Канзас Сити след спечелването на Супербоул – масова стрелба помрачи победния парад на футболния отбор

С масова стрелба завърши победният парад в Канзас Сити след като местния отбор спечели шампионата по американски футбол. Най-малко една жертва и над 20 ранени е кървавата равносметка след нападението, посочват властите в щата Мисури.

Триумфът на „Канзас Сити чийфс“ на Супербоул беше помрачен от трагедия. Масова стрелба сложи край на парада на шампионите. Най-малко един човек загина, а други 22 са ранени при инцидента.

Местните власти в Мисури посочват, че поне дузина от хората са в тежко състояние и се борят за живота си. Сред ранените има и около 8-9 деца, като прогнозите са, че всички те бързо ще се възстановят.

Мнозина от присъстващите, включително кметът на града и семейството му, побягнаха в опит да се прикрият веднага след стрелбата.

Куинтън Лукас – кмет на Канзас Сити:

„Станахме част от статистиката, като мнозина други американци, които вече са преживели или са свързани по някакъв начин с масова стрелба. Надявам се, че всички осъзнаваме колко голям проблем е това за всички нас.“

Трима души са задържани след нападението, съобщи говорителят на полицията в Канзас Стейси Грейвс. Ядосана съм заради случилото се, хората тук очакваха сигурност, допълни Грейвс, без да коментира самоличността на заподозрените или вероятните им мотиви. По думите ѝ залавянето им е извършено с помощта на част от присъстващите фенове, които са хванали предполагаемите извършители и са ги предали на органите на реда. Иззети са оръжията на престъплението, посочиха от полицейската служба без да уточняват вида им, предвид факта, че разследването е в ход.

Най-ново

Единична публикация

Избрани