Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия все още не може да установи причините за смъртта на Навални

[post-views]
Британското външно министерство каза на руски дипломати, че държи отговорно Москва за смъртта на Навални

Обстоятелствата около смъртта на Алексей Навални остават загадка три дни след изненадващата му кончина в затвора в далечния Сибир на Русия. Майката на известния руски опозиционер заяви, че освен информация, властите отказват и достъп до моргата, в която твърдят, че се намират останките на Навални.

Руските следователи все още не са установили причината за смъртта на Навални и не е ясно, колко точно време ще е необходимо, за да бъдат направени официалните заключения. Това са казали властите на Людмила Навални майка на руския опозиционер, заяви говорителката на правния екип на семейството Кира Ярмуш.

Според официалната информация Алексей Навални е починал от „синдрома на внезапната смърт“, неясен термин, който се използва при различни сърдечни заболявания, които често имат фатален край.

Допълнения на отказа да бъдат допуснати до останките на Навални, близките му смятат, че руските власти нарочно бавят разследването, за да прикрият точните причини за кончината му.

Смъртта на Навални, някога бивш адвокат и събирателен образ на руската опозиция, дойде в навечерието президентските избори в Русия, които най-вероятно ще циментират управлението на Путин до 2030г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани