Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски с изненадващо посещение на фронта при Купянск

[post-views]
Зеленски оповести доходите си за две години

Украинският президент Володимир Зеленски с изненадващо посещение на фронта при град Купянск, в Харковска област смятан за следващата цел на руската армия. Визита му идва ден, след като силите на Москва успяха да превземат град Авдеевка, след месеци на ожесточени боеве с украинските му защитници.

Ситуацията на фронта е изключително трудна, особено в няколко области, където руските сили са концентрирали по-голяма част от своите резерви. Това написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната мрежа „Екс“ на път за град Купянск или визита, с която да се опита да вдигне духа и морала на войниците си.

Според него единственото преимущество на руската армия е забавената военна помощ за страната му и призна, че недостигът на муниции се усеща по целия фронт.

Междувременно украинското командване обяви, че силите му са заели нови позиции в околностите на Авдеевка, след като бяха принудени да се изтеглят от там. 

Украинските военни установиха нова отбранителна линия и за сега успешно отблъскват опитите на нашествениците да разгърнат ново настъпление, написа в Телеграм бригаден генерал Олександър Тарнавски.

Руската армия най-вероятно ще се опит да изравни фронтовата линия при Мариинка и Вухледар

Военни експерти прогнозират, че след успеха при Авдеевка, руската армия ще се опита да изравни фронтовата линия около градове Мариинка и Вухледар, като има около 120 хиляди резервисти, с които ще се опита да пробие украинската отбрана при град Часов Яр, което ще и отвори пътя към последните големи областни градове в Донецка област Краматорск и Славянск.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани