Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руските власти връщат тялото на Навални след две седмици

[post-views]
Руските власти връщат тялото на Навални след две седмици

Тялото на починалия в затвора руски опозиционер Алексей Навални ще бъде върнато на близките му най-рано след две седмици. Това съобщи майката на Навални, която е била информирана от властите, че в момента се извършва „химически анализ“ на тялото на починалия при все още неясни обстоятелства критик на режима на президента Владимир Путин. 

Четири дни след изненадващата смърт на Алексей Навални в наказателна колония номер три в далечния Сибир на Русия, все още никой не знае, къде точно се намира тялото му.

Според близките на Навални властите крият останките му нарочно, за да заличат всички следи за смъртта му. Съпругата на опозиционера Юлия Навални не изключва той да е бил отровен.

„Те крият неговото тяло и не го показват на майка му защото лъжат. Просто изчакват следите от Новичок на Путин да изчезнат“, заяви във видео обръщение съпругата на опозиционера. В него тя обяви, че ще продължи делото му и призова хората да я подкрепят. Припомням, че през 2020г Алексей Навални беше приет спешно за лечение в Германия, след като оцеля при опит да бъде убит със силно отровния химически агент „Новичок“.

Според официалната версия на руската федерална служба, която отговаря за затворите в страната, Навални е загубил съзнание и е починал от „Синдрома на внезапната смърт“.

ЕС и САЩ обаче са категорични, че основната вина за кончината на руския опозиционер е режима на Путин, като заявиха, че подготвят нов пакет от санкции срещу Москва.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани