Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След падането на Авдеевка апетитът на руския президент Путин расте

[post-views]
След падането на Авдеевка апетитът на руския президент Путин расте

Руската армия ще продължи да навлиза дълбоко в територията на Украйна след успеха й при град Авдеевка. Това заяви руският президент Владимир Путин, няколко дни след като силите му, след месеци на ожесточени сблъсъци, успяха да установят контрол над малкия и сринат до основи индустриален град в Донецка област.

След падането на Авдеевка апетитът на руския президент Путин расте
Снимка: war.ukraine.ua

За повечето военни експерти успехът на руската армия при град Авдеевка е пирова победа за Москва, като е малко вероятно окупационните сили да предприемат нова офанзива.

Това е оценката на Украинското командване и Института за изследване на войната, които отчитат чувствително редуциране на руските атаки в района на Авдеевка.

Врагът е изтощен и ще трябва да се прегрупира преди да подеме нова офанзива в източното направление. Това мнение се споделя и от британското военно разузнаване, според което руските сили едва ли имат необходимата бойна активност, за да се възползват от падането на силно укрепените украински отбранителни линии при Авдеевка.

Всяко настъпление изисква дислоцирането на войски от други части на фронта, което за сега не се забелязва, посочват британците, като посочват, че следващия ход на Руската армия е да разшири чувствително териториалните си придобивки около и западно от Авдеевка.

Според Института за изследване на войната обаче, украинската армия е заела нови отбранителни позиции, подготвени предварително и укрепени на много нива.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани