Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва разшири списъка си със санкции срещу Европейския съюз

[post-views]

Руското външно министерство съобщи днес, че в отговор на последния, 13-ти поред, пакет санкции на Европейския съюз срещу Русия заради инвазията ѝ в Украйна е разширило значително списъка с негови представители, на които е забранен достъп до страната, съобщи Ройтерс.

„Европейският съюз продължава с безплодните опити да упражни натиск над Русия чрез едностранни ограничения. В отговор на тези неприятелски действия руската страна значително разшири списъка на представители на европейските институции и страните членки, на които е забранено да влизат на територията на нашата страна“, съобщи руското външно министерство.

В ограничителния списък са включени представители на правоприлагащи служби и търговски организации, които са предоставили военна помощ на Украйна, а също представители на европейските институции, участващи в преследването на руски официални лица и събиращи материали в подкрепа на конфискуването на руско държавно имущество.

„Руският ответен списък включва и представители на Съвета на Европа, членове на законодателните органи на страните от Европейския съюз, членове на Парламентарната асамблея на ОССЕ и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които систематично са отправяли агресивни заявления срещу Русия“, уточняват от руското Външно министерство.

Цитирано от ТАСС, МВнР на Русия подчертава, че смята действията на Европейския съюз за „незаконни, подкопаващи международно-правните прерогативи на Съвета за сигурност на ООН.  „Потвърждаваме, че всякакви неприятелски действия от страна на западните страни и занапред ще получават своевременен и адекватен отговор“, съобщават от ведомството. 

Източник: bta.bg

Избрани