Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

151 години след величавата си гибел Апостола е безсмъртен

[post-views]
151 години след величавата си гибел Апостола е безсмъртен

Призив за повече ресурси за армията пред паметник на Левски.

Възпоменателна церемония в памет на Васил Левски се проведе пред най-новия паметник на Апостола на Свободата в София, издигнат от инициативен комитет в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“.

„След обесването на Васил Левски делото му е продължено от неговите съратници и пет години по-късно Свободата е извоювана и България възкръсва на политическата карта на Европа, заяви в словото си генерал-майор Тодор Дочев, началник на ВА и домакин на проявата. Той припомни главните моменти от живота и революционната дейност на Васил Левски.

Със заповед на министъра на отбраната Тодор Тагарев за постигнати високи резултати бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от Академията. Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов връчи възпоменателни медали  „Васил Левски – 150 години безсмъртие“.

От името на министъра на отбраната Тодор Тагарев, Запрянов поздрави наградените и всички участници в ритуала. Той благодари и на Инициативния комитет за изграждането на паметника, който бе открит през 2016 г.

 „Спазвайте заветите на Апостола, работете за издигане на отбранителната способност на нашата държава, защото Левски даде живота си за нашата свобода. Нека ръководителите на държавата, каза още заместник-министърът, да отделят повече ресурси за Въоръжените ни сили, за да се модернизират и да останат гарант за териториалната ни цялост, свободата и независимостта“, каза заместник-министър Запрянов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани