Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски: 2024 година ще е решителна за войната в Украйна

[post-views]
Зеленски заяви, че Украйна обмисля да смени няколко висши държавни служители и то не само в армията

2024г ще е решителна за войната в Украйна. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, като посочи, че очаква руската армия да започне нова мащабна офанзива през пролетта или началото на лятото. Украинският президент коментира и случващото се на фронта, и посочи, че ключът за успеха е единството и подкрепата на Запада.

„Първата година беше просто оцеляване, пълно оцеляване. Втората година беше устойчивост, съпротива. Третата година ще бъде решаваща. Това ще е година на предизвикателства, както вътрешни, така и външни“, отбеляза Зеленски на пресконференция в Киев по повод втората годишнина от руската агресия срещу Украйна. Държавният глава не скри, че победата над Русия изцяло зависи от продължаващата подкрепа на Запада.

Володимир Зеленски – президент на Украйна:

„ Ще загуби ли Украйна войната. Сигурен съм, че това няма да стане. Най-трудният момент беше на 24 февруари преди две години. Реално ние нямаме алтернатива, освен да победим. Ако Украйна загуби, ние няма да съществуваме. Никой не иска такъв край на тази битка за живота ни.“

Зеленски увери, че украинските въоръжени сили също имат план, не само да спрат руската армия, но и да проведат собствена контра-офанзива.

В същото време войната в Украйна продължава да вземе цивилни жертви. Най-малко двама души бяха убити и осем ранени при нов руски въздушен терор срещу украинските градове.

Съобщения за разрушения и пострадали идват от  южните Запорожка и Херсонска области, като по данни на местните власти при последната ракетна атака са пострадали православна църква, жилищни и бизнес сгради, както училище и детска градина.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани