Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Института за изследване на войната: Руската армия държи инициативата на фронта

[post-views]
Русия е депортирала половин милион украинци без тяхно съгласие

И сега към ситуацията на фронта в Украйна. Според американския институт за изследване на войната руската армия си е върнала инициативата, като командването й ще може да определя времето, мястото и мащабите на настъпателни операции. От института потвърдиха, че силите на Москва са успели да превземат градчето Ласточкино западно от град Авдеевка. 

Близо 100 въоръжени сблъсъка са регистрирани по цялата фронтова линия през изминалото денонощие. Това се казва в сутрешната сводка на украинския генерален щаб.

Най-тежки са сраженията в Източна Украйна, в района на Купянското направление в Харковска област, където силите на Киев са отблъснали повече от 20 атаки на противника.

Съобщения за активни военни действия идват и от района на градовете Бахмут, Адеевка и Маринка в Донецка област.

На южния фронт руската армия се опитва да пробие украинската отбрана при село Роботине в Запорожка област, като в същото време продължава и с опитите да отблъсне силите на Киев на левия бряг на Днепър в Херсонска област.

На фона на продължаващите сухопътни военни действия през изминалата нощ Украйна беше подложена на нов въздушен терор с дронове и ракети.

Украинската противовъздушна отбрана съобщава, че е свалила няколко безпилотни самолета, като един от тях е влязъл на територията на страна през въздушното пространство на Молдова. През изминалата нощ украинското ПВО е свалило и  няколко балистични и крилати ракети. За сега няма данни за пострадали или нанесени материални щети.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани