Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция не изключва възможността за изпращане на западни войски в Украйна

[post-views]
Френция ще предложи помощ на руската редакторка, протестирала по руската държавна телевизия срещу войната в Украйна

Русия не може и не трябва да победи в Украйна. Това заяви френският президент Емануел Макрон след международната донорска конференция в Париж по повод втората годишнина от руската агресия. Макрон не изключи и възможността в бъдеще западните страни да изпратят и военнослужещи в Украйна.

Въпросът за изпращането на военнослужещи в Украйна е бил обсъден в честни и открити разгори между участниците в международната донорска конференция в Париж, заяви домакинът на форума –френският президент Еманюел Макрон.

Еманюел Макрон  -президент на Франция:

„Днес не успяхме да постигнем консенсус за изпращането на войски на терен по начин, който да е официален, приет и одобрен. По отношение на динамиката нищо не бива да се изключва.“

Френският президент отказа да коментира, кои държави обмислят изпращане на войски в Украйна, като подчерта, че предпочита да запази известна „стратегическа неяснота“.

Сред делегатите на срещата в Париж бяха германския канцлер Олаф Шолц, президента на Полша Анджей Дуда, както и лидерите на балтийските страни. Дистанционно във форума се включи и украинският президент Володимир Зеленски чрез видеоконферента връзка. Наред с необходимостта за изпращането на мунициите и снаряди за Украйна делегатите във френската столица се споразумяха да създадат и т.нар коалиция за предоставянето на ракети със среден и голям обсег за Киев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани