Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски в Албания. Ситуацията на фронта в Украйна е критична

[post-views]
Въпреки войната Зеленски се стреми към подобряване на състоянието на украинската икономика

Руската армия продължава да упражнява натиск по цялата фронтова линия в Украйна, като за последните 24 часа е имало над 100 въоръжени сблъсъка. Това се казва в сутрешната сводка на украинския генерален щаб. Междувременно украинският президент Володимир Зеленски продължава с дипломатическите си обиколки по света в опит да събере достатъчно подкрепа за страната си.

Окрилено от успеха си при Авдеевка руското командване изглежда се опитва да задържи инициативата по целия фронт, коментират украинските военни на терен.

Съобщения за настъпателни действия идват от североизточната Харковска област при Купянск и източните Донецка и Луганска области до южните Запоржка и Херсонска области.

Авдеевското направление остана една от най-горещите точки на фронта, където през последните 24 часа са отблъснати повече от 25 атаки на противника.

Украинските военни обаче посочват, че руската армия все по- рядко използва бойната си авиация, след като в рамките на седмица загуби близо 10 самолета.

Заради недостига на боеприпаси и муниции ситуацията на фронта може допълнително да се усложни за украинската армия, която и сега изпитва трудности, предупредиха през деня от американския държавен департамент.

В опит да осигури политическа и военна подкрепа за страната украинския президент Володимир Зеленски продължава с дипломатическите си обиколки.

Преди да пристигне в Албания, за участие на среща с регионалните лидери по повод втората годишнина от войната, Зеленски посети Саудитска Арабия, където обсъди с престолонаследника Мохамед бин Салман мирния план на Киев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани