Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Този петък погребват Алексей Навални в Москва

[post-views]
Говорителка на Алексей Навални потвърди смъртта му

Погребението на руския опозиционен политик Алексей Навални ще се проведе този петък в Борисовското гробище в Москва, а опелото в църквата „Света Богородица“. Това съобщи говорителката му Кира Ямиш. В същото време в реч пред депутатите в Европарламента съпругата на Навални Юлия заяви, че западът трябва да прояви креативност, ако иска да спре кървавата войната на Путин.

Подробностите около погребението на Алексей Навални  съвпаднаха с речта на съпругата му Юлия в ЕП в Страсбург. В нея тя осъди цитирам „бруталната и подла“ война на Русия, но подчерта, че стратегията на Запада да я спре не дава резултат.

Много често ми задават въпроса с какво да помогнем, ето и моя отговор, заяви Юлия Навални пред евродепутатите.

Юлия Навални – съпруга на Алексей Навални:

„Ако наистина искате да победите Путин, трябва да станете иноватори и да спрете да сте скучни.“  

Путин трябва да се разглежда не като политик, а като лидер на престъпна групировка. За да може да бъде спрян Западът трябва да обяви война на организираната престъпност, и вместо дипломатически ноти да проведе щателно разследване срещу хората от вътрешния кръг на Путин.

Юлия Навални изрази надежда планираното за петък погребение на съпруга в центъра на Москва да мине спокойно.

Юлия Навални – съпруга на Алексей Навални:

„Не съм сигурна дали погребението ще бъде спокойно, или полицията ще арестува всеки който е дошъл да се сбогува със съпруга ми.

Опасенията на Юлия Навални са основателни, защото малко след новината за смъртта на опозиционера, властите в Русия арестуваха над 400 души решили да поднесат цветя в неговата памет. Алексей Навални почина на 16 февруари в Наказателна колония номер 3 в далечния Сибир на Русия, като преди дни стана ясно, че малко преди кончината му е трябвало да бъде освободен чрез размяна с осъден за убийство в германия служител на руското военно разузнаване.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани